Kissalan kuulumisia

Meillä odotetaan pentuja marraskuun loppupuolella! Lunastimme alkuvuodesta kasvattajaystäväni Merjan kanssa yhteisesti aikuisen naaraan Hermine vom Stern Regularin eli Hilden. Hildellä oli jo kesällä pentue,  joka rekisteröitiin Merjan Demian-kissalaan ja nyt näyttäisi siltä, että Hilde saa pentuja jälleen eli saamme myös Lofanna-pentueen. Hilde asustaa toistaiseksi kissalassani ja on sopeutunut hyvin muuhun joukkoon.

Syksyn mittaan on käyty Aavan kanssa muutamissa näyttelyissä ja kerätty 5-luokan sertejä siten, että enää puuttuu yksi seuraavasta tittelistä. Syksyn Pirokissa nähtiin myös ensimmäisen kerran Lofanna kasvattajaluokka, josta olen ylpeä, koska pentueita on vasta yhteensä 3. Kasvattajaluokassa nähtiin Aava, Bravuria, Bravissimo, Caribia ja California.

Myös kollipojat ovat kasvaneet. Loppuvuodesta Suomeen tulleet yhteisomistuspojat Greger ja Faust ovat treffailleet ensimmäisiä tyttöystäviään, samoin kasvattini Bravuria "Kreivi" ja Bravissimo "Timantti". Komea Bravissimo SBI e21 (kuvassa) on käytettävissä siitokseen parille sopivalle naaraalle.

 

 

 

 

 

Jälleen kerran voi vain todeta kuinka nopeasti aika kuluukaan! C-pennut täyttävät jo huomenna 12 viikkoa ja muuttavat uusiin koteihin ensi viikolla. Pojat Cairo SBI d21 ja Capri SBI e21 menevät lemmikeiksi ja tytöt California SBI a21 ja Caribia SBI f21 jäävät sijoitukseen. Tytöt tulevat siis toivottavasti tulevaisuudessa jatkamaan Lofanna-kasvatusta. 

Ensi viikolla on oman yhdistyksen Pirokin näyttely ja siellä menee koko viikonloppu talkoilun merkeissä. Kesälle on sitten jo vähän näyttelysuunnitelmia omillekin kissoille. Caribian ensiesiintyminen on Jämsässä kesäkuussa ja toivottavasti Aavakin kuntoutuu pennuista siten, että pääsisimme jo loppukesästä näyttelyihin. 

Lofanna C-pennut syntyivät ma 9.2 ja ovat nyt siis jo 2 1/2 viikkoa vanhoja. Synnytys meni hyvin, vaikka olikin mammalle ilmeisen rankka. Pennut syntyivät melko nopeassa tahdissa ja niitä on neljä, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Mukavan kokoinen pentue. Aava-emo hoitaa pentujaan hienosti.

Nyt pikku hiljaa väritkin alkavat näkyä. Todennäköisesti koko pentue on tabbyja, pieni mahdollisuus toki yksivärisiinkin on. Urokset ovat todennäköisest punatabby ja cremetabby, tytöt näyttäisivät olevat kilpikonnatabby ja sinitabby. Ainakin toinen tytöistä hakee sijoituskotia Tampereen seudulta. 

Näyttää siltä, että astutus onnistui ja Aava on tiineenä. Pentuja odotetaan n. 10.2 tienoilla. Sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee hyvin loppuun asti! Nyt vaan sitten pitää malttaa odotella.

Joulukuun loppupuolella saapuivat Suomeen Tallinnasta urospennut Greger Star St Ifferini SBI a ja Frankie Flame Sweet Katikat SBI d21. Pojat tulivat yhteisomistukseen Rais-Kis ja Demian kissaloiden kanssa ja asuvat sijoituskodeissa. Tulevaisuudessa molemmille toivotaan jälkikasvua.

Lahden näyttelyyn 24.1 ensimmäistä matkaavat Lofanna-kasvatit Bravuria ja Bravissimo ensimmäiseen näyttelyynsä, kasvattaja lähtee mukaan kannustamaan.

Aava vieraili viikonloppuna uroksen luona Helsingissä. Mikäli astutus onnistui ja kaikki menee hyvin, odotetaan pentuja helmikuussa. 

B-pentueen pojat ovat jo jonkin aikaa asuneet omissa kodeissaan, jonne kaikki ovat kotiutuneet hienosti.