Lofanna-kissala ja sen omistaja

Olen Johanna Sipola-Mäkinen, noin viisikymppinen nainen Tampereelta. Kasvatan Lofanna-kissalassa pienimuotoisesti pyhä birma kissoja. Tavoitteenani ovat mahdollisimman terveet, hyväluonteiset ja kauniit birmat. Ensimmäinen pentue on syntynyt kesällä 2013 ja sen jälkeen muutamia pentueita harvakseltaan.Jokainen pentue ja yhdistelmä harkitaan tarkoin. 

Perheessämme asuu tällä hetkellä 5 birmaa, joista kolme siitosnaarasta ja kaksi kastraattiurosta. Kissat asuvat perheessämme yhdessä meidän kanssamme. Lisäksi sijoitettuna on siitosuroksia, joista omistan osuuden ja muutamia siitosnaaraita.

Eläimiä olen harrastanut lapsuudesta asti. Lapsuudenkodissani oli koiria ja olen itsekin aktiivisesti harrastanut mm. koiranäyttelyitä, tokoilua ja palveluskoirakokeita. Ensimmäinen kissani oli kotikissa Doris (1994-2006). Ensimmäinen birma saapui vuonna 2005 ja siitä asti olen ollut aktiivinen birmaharrastaja.

Olen toiminut pyhä birman kissa ry:n hallituksen jäsenenä vuosina 2009-2011 ja vuoden 2011 sen puheenjohtajana sekä nyt taas uudelleen hallituksen jäsenenä vuoden 2014 alusta. Nyt taas vuonna 2020 toimin birmayhdistyksen puheenjohtajana. Vuodesta 2012 alkaen olen toiminut Pirkanmaan rotukissa ry:n hallituksen jäsenenä ja sihteerinä.