Kissalan kuulumisia

Aavan pennut nyt siis 7 vk. Hienosti kasvavat ja ovat kaikki luonteeltaan todella seurallisia kehruukoneita. 

Jälleen kerran voisi todeta, että kylläpä aika menee kovaa vauhtia! Aavan pesue täytti jo 6 viikkoa! Elba ja Evia ovat löytäneet jo omat kodit ja Etna taitaa jäädä kotiin. Omaa kotia lemmikkinä etsii vielä ruskeatabbynaamio Egeia. Nyt leikitään jo kovasti ja harjoitellaan kiipeilyä. Kiipeilypuu käännettiin tänään "nurin", jotteivät vielä liian korkealle pääse. 

 

Aavan pennut ovat kaikki tyttöjä ja pikkuhiljaa väritkin alkavat selvitä. Ensimmäinen tyttö on sininaamio ja se sai nimekseen Etna. Toinen tyttö on ruskeatabby nimeltään Egeia. Kolmannen tytön väri on vielä vähän epäselvä eli se näyttäisi olevan sinitabby tai sinikilpikonnatabby, nimeltän se on Elba. Neljäs tyttö on ruskeanaamio Evia. 

Ruskeanaamiotyttö on kivan tyyppinen, mutta valkoinen takajaloissa nousee liian ylös ja siksi se hakee ensisijaisesti lemmikkikotia, myös siitokseen tämä tyttö kävisi hyvin. Ruskeatabby tyttönen etsii myös lemmikkikotia, siitokseen sekin sopii. Etna ja Elba ovat "tarkkailun alla", todennäköisesti ainakin toinen niistä jää omistukseeni ja myöhemmin siitoskäyttöön. 

Aava synnytti neljä pentua 18.3.16. Synnytys sujui hienosti ja emo ja pennut voivat hyvin. Alustavasti näyttäisi, että kaikki pennut ovat tyttöjä, mutta katsotaan vielä tarkemmin kun vähän kasvavat ;) Väriäkin näyttäisi jo olevan korvissa, joten ruskea tai sinisävyisiä näyttäisi pennuista tulevan. Väreistäkin lisää kunhan ensin kasvavat. 

Hilden pennut syntyivät siis 17.11 ja aika on mennyt taas kuin siivillä! Pentueessa on sininaamio urospentu ja kaksi ruskeanaamio tyttöä. Poika on jo varattu ja tytöistäkin on kyselyitä tullut. Toinen tyttö etsii sijoituskotia Tampereen seudulta. Pennut leikkivät jo kovasti ja harjoittelevat emon perässä kissamaisia tapoja. Rekisteröintikin on jo tehty ja pennut ovat saaneet nimet: poika on Dietrich ja tytöt Dorothea ja Dahlia. 

Aavalle odotetaan juoksua ja se astutetaan piakkoin. Näyttelyt siis nyt hetken aikaa tauolla. Helmikuun Satakissan näyttelyssä piipahdetaan lauantaina sijoitustyttö Caron kanssa.