Kissalan kuulumisia

J-pennut kasvavat sijoituskodissa ja ovat käyneet jo ensimmäisillä rokotuksilla. Pentueesta vielä vapaina ruskeatabbynaamio uros Jack ja kilpikonnatabbynaamio naaras Jackie. Molemmilla pienet värivirheet, minkä vuoksi etsivät lemmikkikotia. Touhukkaita ja suloisia pentuja, jotka ovat sijoituskodissa tottuneet niin toisiin kissoihin, koiraan kuin lapsiinkin.

 

Kotona olevat tytöt ovat käyneet treffeillä, mutta laihanpuoleisesti tulosta niistä saatu. Etna ja Aava odottavat seuraavaa kiimaa treffaillakseen uudelleen. Ravennan tiineydestä olen vielä epävarma ja pidän peukut ja varpaat ristissä, jotta saisimme pentuja. Mikäli suunnitelma toteutuu on tämä pentue yhteinen Lofanna, Raiskis ja Demian kissaloiden kanssa. Eli odotamme innolla saavamme uusia sukulinjoja yhteisestä tuontinaaraastamme. Myös Dahlia kävi juuri treffeillä upean sininaamiouroksen kanssa; tätäkin vielä muutamia viikkoa odotamme tuottivatko treffit toivotun tuloksen.

 

Ja vielä sokerina pohjalla näyttelyuutisia: Kävimme syyskuun lopussa Askolassa näyttelyssä. Kasvattamani ja omistamani pentu "Iiris" Lofanna Ifigeneia yllätti lauantaina olemalla näyttelyn BIS-pentu, mistä olen erittäin ylpeä! Sunnuntain tulos EX 1 ja hyvä arvostelu, eli olen oikein tyytyväinen Iiriksen näyttelyuran aloitukseen. Samassa näyttelyssä ensimmäistä kertaa pentuluokassa myös yhteisomistuksessa oleva tuontiuroksemme Deben Laty Mery. Myös Debenille hienot arvostelut ja su se oli VP ja TP, joten viikonlopun saldo kaiken kaikkiaan loistava!

Caro synnytti sijoituskodissaan 10.8 neljä pentua. Synnytys sujui nopeasti ja Caro emo hoitaa pentuja hienosti. Pentueessa on yksi uros ja neljä naarasta, värit tarkentuvat myöhemmin. Naaraspennut ovat joka tapauksessa "jonkin sortin" kilpikonnanaamioita. Vaihtoehtoja tässä pentueessa on sen verran paljon, että en vielä uskalla lähteä arvailemaan.

Myös kotona olevat tytöt Etna ja Aava ovat molemmat astutettu. Nyt odotellaan tiineyksien varmistumista. Mikäli astutukset ovat onnistuneet pentuja on odotettavissa loka-marraskuun vaihteessa.

Paljon on taas ehtinyt tapahtua sitten viimekertaisen päivityksen. Hilma (Lofanna Fransesca) sai kaksi pentua 14.5. Molemmat ovat sinitabbynaamioita, uros ja naaras. Pennut ovat tänään jo 7 viikkoa ja vauhtia alkaa löytyä! Leikkimistä harjoitellaan kovasti ja ruokailu ja hiekkalaatikkotouhut sujuvat jo mainiosti. Myös nimet on annettu eli pennut ovat tyttö Ifigeneia ja poika Infinite. Tyttöpentu etsii sijoituskotia Tampereen seudulta. Poikapentu on varattavissa sopivaan kotiin. Tällä hetkellä se näyttää hyvän tyyppiseltä ja valkoiset osatkin ovat kohdallaan, joten olisi kiva jos tuleva koti olisi kiinnostunut myös näyttelyistä.

Myös Caro on jälleen kerran käynyt treffeillä, nyt uuden poikaystävän luona. Aiemmat treffit eivät ole tuottaneet toivottua tulosta. Katsotaan tärppäsikö tällä kerralla! Myös kotona asuville tytöille odotellaan juoksuja ja toiveissa on useammat pennut syksyllä/talvella.

Kevään ja kesän aikana olemma käyneet useammassa näyttelyssä pentu- ja nuortenluokassa Luna-tyttösen kanssa. Se on varsin lupaava nuori neiti ja hyvien arvostelujen lisäksi tuloksena on ollut muutama tuomarin paras tulos eli varsin kivasti on myös näyttelyrintamalla sujunut.

Harald-pentu muutti viikonloppuna uuteen kotiin ja Dahlia-emo palasi sijoituskotiin, joten meillä on huomattavasti rauhallisempaa. Vaikka tällä kertaa oli vain yksi pentu, oli Harald sitäkin vauhdikkaampi ;)

Muutamia näyttelyjä on myös käyty Etnan kanssa ja kivasti on jo 5. luokan sertejä saatu kasaan. Seuraavat näyttelysuunnitelmat ovatkin sitten Luna-pennun kanssa. Eli maaliskuun lopussa Jyväskylään ja sitten huhtikuussa Turkuun.

Pentusuunnitelmia on useampia, mutta tytöt eivät ole tähän mennessä olleet samaa mieltä kanssani. Eli juoksuja odotellaan tytöille, jotta saadaan niitä astutettua. Aava ja Ravenna astutetaan heti kun vaan mahdollista ja todennäköisesti myös Hilma vielä kevään aikana.

Lolan pennut täyttivät jo 10 viikkoa ja kasvavat hurjaa vauhtia. Kaikki pennut ovat varattuja. Ruskeanaamiotyttö Gurnica "Luna" menee sijoitukseen ystäväni Tiinan perheeseen :)

Dahlian pentu Harald on sininaamiopoika, jolla tuntuu jo nyt viiden viikon iässä riittävän vauhtia. Tyypiltään se on tosi lupaava, mutta valitettavasti valkoista on liikaa, joten näyttelyihin tästä pojasta ei ole. Siksi se etsii lemmikkikotia. Luonteeltaan tosiaan vilkas ja seurallinen kullanmuru!

Valitettavasti Caro ei ollut vieläkään tiineenä ja siksi vaihdoimme sulhasta. Eli treffeillä on jälleen käyty ja nyt pidämme peukut ja varpaat ristissä, että tulostakin saataisiin!