Kissalan kuulumisia

Lolan pennut kasvavat vauhdilla ja ovat jo kuuden viikon ikäisiä. Ruokia on maisteltu jo jonkin aikaa ja harjoiteltu hiekkalaatikolla käyntiä. Pennut ovat saaneet myös nimet. Ruskeanaamio tyttö on Guernica ja suklaatabbytyttö Goicea, punatabby poika on Gospic. Urospentu on varattavissa, samoin toinen tytöistä. Toinen jää omistukseeni, mutta vielä hivenen epävarmaa kumpi! Ruskealla tytöllä näyttäisi olevan myös sukat ja kiilat kohdallaan, vaaleammista väreistä en uskalla vielä sanoa. Tyypiltään näyttäisi olevan ihan kivan tyyppinen pentue.

 

Dahlia synnytti pitkän odotuksen jälkeen sektiolla lauantai-iltana 2.12 yhden uros pennun. Alkuvaikauksien jälkeen Dahlia alkoi hienosti hoitaa pentuaan. Väri on vielä tässä vaiheessa hiukan auki. Jotakin tummaa korvissa kuitenkin jo näkyy...

 

Caro on käynyt uudemman kerran treffeillä Elviksen luona ja näyttäisi olevan tiineenä. Pentuja odotetaan syntyväksi tammikuun alkupuolella. Tämä pentue tulee syntymään ja kasvamaan sioituskodissa Luvialla.

 

Kiimoja odotellaan myös Ravennalle ja Aavalle. Eli heti kun tytöille sopii, ne pääsevät myös treffeille! Joten uudelle vuodelle toivotaan pentuonnea!

Lolan (Lofanna Caribia) pennut syntyivät vihdoin pitkän (ja vielä pidemmältä tuntuneen :) ) odotuksen jälkeen 26.10.17. Kolme pentua syntyi sektiolla. Onneksi emo ja pennut voivat hyvin! Pennuista yksi uros ja kaksi naarasta. Nyt odotetaan innolla pentujen kasvua ja kehitystä sekä tietenkin jännätään värejä!

Tälle syksylle onkin runsaasti pentusuunnitelmia. Tytöt ovat olleet vähän eri mieltä suunnitelmistani eikä pentuja keväällä saatu, mutta nyt uusia yrityksiä. Lola (Lofanna Caribia) on astutettu Scottella ja pentuja odotetaan lokakuun loppupuolella. Pennut tulevat syntymään ja kasvamaan sijoituskodissa Tampereella.

Treffeillä ovat käyneet lisäksi Ravenna, Caro ja nyt parhaillaan vielä Dahlia. Nyt siis jännät paikat ja odotellaan tuottivatko treffit toivotun tuloksen. Caron pennut tulevat syntymään ja kasvamaan sijoituskodissa Luvialla.

Kesä on mennyt kissalassa näyttelyiden merkeissä. Etnan kanssa on kierretty muutamia näyttelyitä ja se valmistui hienosti IC:ksi Klaipedassa Baltic Winner show:ssa ollen siellä myös tuomarin paras. Myös Vanja (Tarnis Urgant) on käynyt nuortenluokissa menestyen yli meidän kaikkien odotusten! Tuloksena BIS-voitot molempina päivinä Pirokista sekä Baltic Winner titteli! Lofanna Fransesca "Hilma" on käynyt myös muutamissa näyttelyissä. Vähän siellä ujostuttaa, mutta harjoitellaan! Ihan mukavia arvosteluja on Hilmakin saanut.

 

Syksyksi onkin sitten pentusuunnitelmia, mikäli kissat ovat samaa mieltä. Lola astutetaan Scottella heti kun se tulee kiimaan. Myös Caro tulee tekemään vielä toisen pentueen sijoituskodissa. Myös Dahlia on tarkoitus astuttaa syksyn aikana.

Ikävä kyllä Lola ei tullut tiineeksi ja tänä keväänä ei saatu lisää pentuja. Seuraavat suunnitelmat ovat siirtyneet syksyyn. Lola astutetaan uudelleen loppukesästä ja suunnitelmissa on lisäksi astuttaa vielä tämän vuoden puolella Dahlia, Aava ja Ravenna. Eli pentuja on luvassa runsaasti, mikäli suunnitelmat toteutuvat! Aavan osalta pentue tulee olemaan sen viimeinen, jonka jälkeen se steriloidaan.

Hilma-pentu (Fransesca) muutti Seinäjoelle sijoituskotiin. Se kävi jo ensimmäisessä näyttelyssään Ruruokissa ja tulee käymään joissakin näyttelyissä kesän aikana. Myös Ravenna ja Etna käyvät mahdollisesti joissakin näyttelyissä.

Kissalaan saapui myös uusi uros Tarnis Urgant SBI a21 "Vanja" Venäjältä. Se on yhteisomistuksessa ystävieni Minnan (Rais-Kis kissala) ja Merjan (Demian kissala) kanssa ja asuu sijoituskodissa Annen luona Gregerin ja Scotten kaverina. Myös Vanjaa tullaan näkemään joissakin näyttelyissä.