Kissalan kuulumisia

L-pennut ovat lähteneet kaikki uusiin koteihin. Pennuista Loater ja Lifter muuttivat lemmikkikoteihin. Lufsenia tullaan tulevaisuudessa näkemään jonkin verran näyttelyissä ja sille toivotaan myös jälkikasvua. Lufsen siirtyi Cindysnow-kissalan omistukseen.

Etna synnytti 26.7.19 3 pentua sektiolla. Valitettavasti synnytys ei edennyt toivotulla tavalla ja päädyttiin sektioon. Vähän käynnistymisvaikeuksia oli emolla myös alkaa hoitamaan pentuja eikä maitoakaan oikein tullut. Pikku hiljaa kaikki alkoi kuitenkin sujua ja emo hoitelee pentuja hienosti. Nyt pentulaatikossa alkaa olla jo vilskettä ja pennut yrittävät yli laidan :) Viikonlopun aikana vähän laajennetaan niiden reviiriä ja tutustuminen suureen maailmaan alkaa.

Pentueessa on yksi uros ja kaksi naaraspentua. Uros on sininaamio ja tytöt sinikilpikonna/sinikilpikonnatabbynaamioita. Ihan vielä eivät ole pennut varattavissa, vaan seuraan ensin niiden kehitystä ja miten valkoiset osat asettuvat. Mahdollisesti toiselle tytöistä on sijoituskoti haussa.

Kaikki L-pentueen pojat ovat löytäneet omat kodit. Pennut kävivät jo ensimmäisillä rokotuksilla ja eläinlääkärin tarkastuksessa. Vielä muutama viikko ja toinen eläinlääkärikäynti. Sen jälkeen pennut ovat valmiita muuttamaan maailmalle. Hilma-emo siirtyy tämän jälkeen sijoituskodin omistukseen.

Etnalla on jo mahaa tullut ihan mukavasti ja odotamme seuraavan pentueen syntyvän parin viikon kuluttua. Jännittävää on odotus aina!

Taas on paljon ehtinyt tapahtua sitten edellisen päivityksen. Hilman (Lofanna Fransesca) pennut syntyivät vappuaattona. Kolme urospentua kasvavat Seinäjoella sijoituskodin hoivissa ja pennut kasvavat hienosti Hilma-emon hoidossa. Pentueessa on kaksi ruskeatabbya ja yksi suklaanaamio pentu. Kaksi näistä hakee lemmikkikotia ja mahdollisesti toiselle tabby-pennulle toivotaan parin pentueen verran jälkikasvua, mikäli se kehittyy toivotulla tavalla.

Etna on käynyt myös treffeillä Rasputinin kanssa ja sille odotamme pentuja heinäkuun loppupuolella. Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti.

Nuorten naaraiden Lunan (Guernica) ja Iiriksen (Ifinegeia) kanssa olen käynyt kevään ja alkukesän aikana melko ahkerasti näyttelyissä. Tuloksena näistä uudet tittelit eli Iiris on nyt IC ja Luna GIC. Perussertien lisäksi on tulut joitakin vp ja tp tuloksia, joista olen erittäin onnellinen! 

Pentutoiveet eivät aina suju niinkuin niitä suunnittelee. Tyttöjä on käynyt ahkerasti treffeillä, mutta ne eivät ole oikein tuottaneet toivottua tulosta. Nyt näyttäisi siltä, että Hilma (Lofanna Fransesca) odottaa ja saamme pentuja vapun tietämillä. Myös Aava kävi treffeillä nuoren Rasputinin kanssa; nyt odotellaan miten sujui.

Dahlian pennuista menetimme toisen kahden viikon iässä. Onneksi toinen pentu "Rada" Lofanna Kuonrada voi hyvin ja siinä onkin virtaa melkoisesti. Mietimme vielä kasvattajaystäväni Merjan kanssa jäisikö tämä pentu jatkossa siitoskäyttöön. 

Näyttelyissä olen tänä keväänä käynyt Lunan ja Iiriksen kanssa. Hyvin on mennyt, toivotut sertit ovat kasassa ja välillä tullut menestystä vähän sen ylikin. Joitakin näyttelysuunnitelmia on edessä vielä tänä keväänä.

 

30.1 illalla syntyi kaksi pentua keisarinleikkauksella. Emona tässä pentueessa on Lofanna Dahlia ja isänä Tamus Taunus. Emo ja pennut voivat hyvin.